2020. április 8., szerda

Katolikus hittan, Feltámadás


Katolikus hittan
1.     osztály
2020. április 8.
Nagyszombat Jézus sírban nyugvásának napja.
Vasárnap hajnalban, mikor az asszonyok kimentek Jézus sírjához, befejezzék a temetési szertartást, azon tanakodtak, hogyan fogják elhengeríteni azt a nagy követ, ami a sír bejáratát takarja, amikor meglátták, hogy a sír nyitva van, és Jézus nincs benne. Nem értették, mi történt, hiszen a sírt katonák őrizték.
Akkor szembe jött velük Jézus. ÉLT! FELTÁMADT!
Az asszonyok közül Mária Magdolna volt az, aki először beszélt a feltámadt Jézussal, ő vitte meg a hírt az apostoloknak, akik először nem akartak hinni az asszonybeszédnek. Péter és János a sírhoz szaladt és ők is látták, hogy üres. Csak azt a leplet találták ott, amiben nagypénteken Jézus holttestét csavarták. Látták ezt és ők is hinni kezdték, hogy Jézus valóban feltámadt. Még aznap este megjelent a feltámadt Jézus az apostoloknak, pedig zárva tartották az ajtót. Megmutatta nekik a sebeit, evett velük és beszélgetett velük.
Nézd meg a tankönyved 60. oldalán lévő képeket!
Látod, hogy az asszonyok angyalokkal találkoznak, akik elmondják nekik, hogy Jézus nincs a sírban, mert feltámadt.
A második képen az van, amikor Mária Magdolna hírt hoz az apostoloknak arról, hogy találkozott a feltámadt Jézussal, Péter és János pedig futva indulnak a temetőbe. 
A nagy képen azt látod, amikor Jézus megjelenik az apostoloknak, és megmutatja nekik a sebeit.
A 61. oldalon lévő kép szintén a sírnál lévő asszonyokat ábrázolja. Sírva mentek ki a temetőbe, de ujjongva tértek haza, mert JÉZUS FELTÁMADT!

Te is örvendezz, mert Jézus megváltott minket!
Áldott húsvétot neked és a családodnak!

Ha van kedved egy kis meséhez, íme! Nektek készült:


Szeretettel: Veronika nővér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése