2020. április 6., hétfő

Magyar 04.06.

Magyar olvasás-írás 04.06.


Kedves Gyerekek! 


Köszöntelek benneteket egy újabb héten! Az elmúlt órán egy állatokról szóló mesével ismerkedtünk meg. Idézzétek fel, melyik mese volt ez, kik voltak a szereplői, miről szólt? 

A mai órán tovább utazunk a mesék világában. Ebben a mesénkben is állatok lesznek a főszereplők. Hallgasd meg a következő videót az egyik szereplőnkről!


Lapozd végig az alábbi PPT-t, készítsd el a feladatokat!
 

Olvassátok el a történetet szerepek szerint is!

Nyisd ki a füzetet, másold le a következő közmondást! Szerinted mit jelent? Beszéljétek meg szüleiddel. Rajzot is készíts a meséről! Szép színes legyen! Küldjétek el a képet a szép munkákról a mamuzsitsa@gmail.com email címre.


Hallgasd meg a mesét más feldolgozásban!


Délutáni gyakorlásként olvasd el 3-szor a mesét!

Nyissátok ki a Szépen helyesen munkafüzetet a 15.oldalon!

Az 1. feladatnál különböző színű színesekkel keressétek meg az írott kis betűk párját a nyomtatott kisbetűkkel. Remélem ez nem volt nehéz feladat!
A 2. feladatnál írottról írottra kell másolni a szavakat. A betűk szép kapcsolására ügyelj! Ékezeteket ellenőrizzétek le!
3. feladatnál különböző színű ceruzákkal kell ahhoz a betűkhöz húzni a képek nevét, amelyikben az a betű szerepel. Repülő-p, piramis-p,m, pohár-p, kanál-n, kanna-n, seprű-p, patkó-p zsebkendő-n
4. feladatban összekeveredtek a betűk és nekünk meg kell találnunk úgy összerakni, hogy értelmes szó legyen. Megfejtés: dunna, patkó, mentő, mentőautó.
5.feladatban számolj pontosan!

Ügyesen dolgoztatok! Anna néni
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése