2020. május 4., hétfő

Magyar 05.04.

Olvasás
Kedves Gyerekek!


Remélem, nagyon tartalmasan töltöttétek a hosszú hétvégét családotokkal együtt. Pihentetek, játszottatok, olvastatok, kirándultatok, megköszöntöttétek anyukátokat. 

Az előző olvasás órán a költöző madarakról beszélgettünk. A mai órán is egy csodás költöző madárról olvasunk. Kitalálod, kiről?

Háló nélkül halászik, kéményeken tanyázik, elköltözik, ha fázik. (gólya)

Olvassátok el figyelmesen a következő PPT-t, oldjátok meg a feladatokat!




2-szer olvasd el az olvasmányt! Ne felejtsd el, hogy szerdára meg kell tanulnod a Fecskehívogató című verset. Azokat a verseket, olvasmányokat, amiket kihagytunk, elolvashatod gyakorlásként, és a munkafüzet feladatait is megoldhatod. Nagyon jó feladatokat találsz.


Írás

Játsszatok egyet!



Nyissátok ki a Szépen, helyesen munkafüzetet a 26.oldalon!

A 2., 3. és a 4. feladatot kell megoldanod. (Ha szeretnéd, a többi feladatot is megoldhatod gyakorlásként.) Szépen író, hegyes ceruzával dolgozz! Már ügyesen, önállóan meg tudod oldani a feladatokat. A 3. feladatban hangosan mondd ki a képek neveit! A 4. feladatnál az 1. házikóban találod a szó első szótagját, a folytatását a 2. házikóból válaszd! pl. kecske




 A munkafüzet 27.oldalán folytasd a munkát! Itt is a 2., 3., 4. feladatokat kell megoldanod. ( Ha szeretnéd, természetesen a többi feladatot is megcsinálhatod.) A 4. feladatnál egy sorba egy szópárt írj. pl: mérges pulyka

Ügyesen dolgoztál!
Holnap találkozunk!
Anna néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése