2020. május 6., szerda

Matematika 05.06.

Kedves Gyerekek!


Nagyon jó volt látni benneteket a tegnapi Zoom órán ismét! Ügyesen számoltatok. A mai óra eleji bemelegítéshez szükséged lesz a füzetedre is. Nyisd ki a dobozokat, írd le művelettel, számold ki!




Remélem, jól ment a játék. A füzet képét küldjétek el nekem! A mai órán folytatjuk a számolást 16-ig. Nézzétek meg a videót.



Nyisd ki a tankönyved a 75.oldalon.

1. feladat: a képekről kell összeadásokat írni a példa alapján. Figyeld meg a csoportosítást. Először annyit adj hozzá, hogy 10 legyen. A 2. összeadásnál pedig már úgy írd a műveletet, ahogy máskor is szoktuk: egyik féle+a másik féle. 

2. feladat: Mielőtt nekifogsz a számolásnak, vizsgáld meg a műveleteket. Észre veszel valamilyen összefüggést közöttük? Figyelmesen számolj!

Lapozz egyet a 76.oldalra!

1. feladat: hasonló a feladat, mint az előző oldal 1-es feladatnál, csak most kivonásokat kell írnod. Már nagyon jól tudod, hogy mindig az összesből veszünk el. Először annyit vegyél el, hogy tíz legyen. Segít a kép.

2. feladat: Ne ijedj meg, nem nehéz. Segíthet a videó, amit felraktam. Próbálj először annyit elvenni, hogy tíz maradjon. 

4. feladat: számolj a nyilaknak megfelelően! Pontos légy!

Ha gyakorolnál, a következő oldalon megoldhatod a feladatokat. Ha elkészíted, küldd is el nekem.

Ügyesen dolgoztál, jutalmul játssz egyet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése