2020. május 5., kedd

Magyar 05.05.

Kedves Gyerekek!


Elérkeztünk újabb témakörünkhöz, melynek címe: Barátaink: az állatok, a fák, a virágok. 
Ebben a részben is sokféle állatról szóló történettel fogunk találkozni, biztos vagyok benne, hogy nagy kedvencetek lesz, hiszen nagyon szeretitek az állatokat, és a velük kapcsolatos történeteket. Sokatoknak van is otthon háziállata, vannak, akik tartanak otthon szárnyas jószágot is. A következő videó segítségével próbáld ki, mennyire ismered az állatokat!



Ismerd meg az állatokat a következő PPT segítségével!


A Tankönyved 44.oldalán olvasd el 2-szer a verset, oldd meg a zölddel írt feladatokat! A 4.feladat szorgalmi feladat. Aki elkészíti, ne felejtse el elküldeni nekem!
A munkafüzet 23. oldalán is találsz érdekes feladatot! Az 1. feladatot oldd meg. A 2. feladat a szorgalmi feladat. Légy nagyon figyelmes! Összekeveredtek a betű az állatok neveiben. Tedd helyes sorrendbe a betűket úgy, hogy állatok neveit kapd. Ezeket kell leírnod a vonalakra. Vesszővel válaszd el a szavakat egymástól. 

Képzeld, az állatok is tudnak vitázni. Kiderül-e, hogy melyikőjüknek lett igaza? Megtudod, ha elolvasod a 45.oldalon található népmesét. Egy kis segítséget találsz a mese feldolgozásához a következő PPT-ben. 


Ezt a mesét is olvasd el kétszer délutáni gyakorlásként! Oldd meg a zöld feladatokat. Kérd meg anyát, vagy apát, hogy olvassátok el szerepek szerint is a mesét.

Készítettem neked egy kis másolni valót is. Másold le a füzetedbe egy új, tiszta lapra a fejezet címét. Az utasítást nem kell lemásolnod, a találós kérdést igen. Rajzolj is!



Ügyesen dolgoztál. Ne felejts el olvasni, és a füzeted képét elküldeni nekem. A szorgalmi feladatot is várom.
Jutalmul játssz egyet!



Anna néni
Délután találkozunk a Zoom-on!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése